SKANDALOZNE PORUKE NENADA NEŠIĆA: „Zar Trebinje nije u Srpskoj? Kada iz naziva Republike izvedete pridjev uz pripadajuće joj gradove, dobijete srpsko Trebinje, srpski Prijedor…“

Predsjednik DNS-a i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nenad Nešić smatra da je ”licemjerna histerija iz Sarajeva” zbog promjena naziva ulica u Beogradu, kao i zbog plakata na kojem piše da je Trebinje najljepši srpski grad.

“Vrhunac je hipokrizije kada vam smeta što Beograd više neće imati Sarajevsku ulicu, a u Sarajevu su izbrisali Beogradsku ulicu, pa čak i one koje su u svom nazivu imale imena narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, poput Vladimira Perića Valtera“, istaknuo je Nešić.

Nešić je upitao i gdje su u Sarajevu ulice Vase Miskina, Branislava Nušića, Save Kovačevića, Branka Ćopića, Meše Selimovića i drugih.

“Pa, smetao im je i jedan Džemal Bijedić, a sada bi nekome da drže moralne lekcije“, poručio je Nešić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, u Sarajevu su nestale i ulice koje su nosile nazive po opštinama Hercegovine, “a onda smeta kada se kaže da je Trebinje najljepši srpski grad“.

“Da vide dalje od nosa, znali bi koliko je ta histerija besmislena. Zar Trebinje nije u Srpskoj? Kada iz naziva Republike izvedete pridjev uz pripadajuće joj gradove, dobijete srpsko Trebinje, srpski Prijedor itd. No, lakše je tražiti dlaku u jajetu nego vaditi brvno iz svog oka”, kazao je Nešić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *