Dodik opet provocira: Zna se po Dejtonskom sporazumu, to je tako i kraj

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da uspostavljanje kontakt-tačke za saradnju s Europolom u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine nije konačna stvar, ali da je i to bolje rješenje od onoga koje je bilo do sada.

Dodik je u izjavi novinarima u Krupi na Uni istaknuo da je policija bh. entiteta RS dala svoj stav u vezi s ovim pitanjem. Lociranje određenih stvari, kako kaže, stalni je problem na nivou BiH.

“Zna se da, po Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu, BiH nema ni Ministarstvo sigurnosti ni Vijeće ministara ovakvo kakvo je sada…”, ustvrdio je on i dodao da neke institucije međunarodne zajednice žele da izgrade taj sistem te da je “sav problem u tome”.

“Mi sad imamo činjenicu da postoji Ustav koji ne prepoznaje takve nadležnosti na nivou BiH i imamo nasilje međunarodne zajednice koja nam te stvari nameće”, tvrdi Dodik.

Kazao je i da je za njega nemoguće da predstavnik Srba prisustvuje obilježavanju hrvatske vojno-policijske akcije “Oluja” i da bi to bilo nekorektno prema srpskim žrtvama u Hrvatskoj.

On je u Hašanima prisustvovao svečanom otvorenju replike rodne kuće pisca Branka Ćopića

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *