ERDOGAN POSLAO DVOSMISLENU PORUKU: “U zapadnim zemljama život mnogih muslimana se pretvorio u tamnicu, neka ovaj Bajram bude prilika za njihovo BUĐENJE…”

“Nadam se da će ovaj Kurban-bajram biti povod za oslobađanje i buđenje svih muslimana koji žive u teškoćama i pod progonom, gdje god se nalazili u svijetu”, kazao je Erdogan.

Erdogan je tokom programa čestitanja bajramskih praznika sa zvaničnicima AK partije istaknuo kako se nada da će što prije biti riješeni problemi i izazovi muslimana u svijetu te da će ostvariti mnogo veći ekonomski i duhovni napredak.

Predsjednik Republike Turske, a ujedno i predsjednik AK partije Recep Tayyip Erdogan izrazio je nadu da će ovaj Kurban-bajram biti prilika za oslobađanje i buđenje muslimana u svijetu kako bi popravili svoje stanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je tokom programa čestitanja bajramskih praznika sa zvaničnicima AK partije, održanog videokonferencijom, istaknuo kako se nada da će što prije biti riješeni problemi i izazovi muslimana u svijetu te da će ostvariti mnogo veći ekonomski i duhovni napredak.

Podsjetivši da ove godine zbog globalne pandemije koronavirusa hadž obavlja samo ograničen broj ljudi, što je svakako umanjilo radost i sreću muslimanskih vjernika, Erdogan je istaknuo da se brojni muslimani od Palestine i Sirije pa do Arakana nalaze u vrlo teškoj situaciji.

Dodao je, također, da su se zbog sve većeg neprijateljstva prema islamu u zapadnim zemljama životi mnogih muslimana pretvorili u tamnice.

“Nadam se da će ovaj Kurban-bajram biti povod za oslobađanje i buđenje svih muslimana koji žive u teškoćama i pod progonom, gdje god se nalazili u svijetu”, kazao je Erdogan.

Istaknuo je i kako je otvorenje džamije Aja Sofije za molitvu 24. jula dodatno uvećalo bajramsku radost i sreću muslimana.

“Stoga, mislim da iza rasprava koje se vode kako bi se umanjio značaj ponovnog otvorenja džamije Aja Sofije za molitvu, stoje loše namjere”, kazao je.

Naglasio je kako je Republika Turska danas postala zemlja kojom se ponose njeni građani, ali i zemlja u koju nadu polažu mnogi ljudi u svijetu, izloženi tiraniji, nepravdi i nasilju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *