Gareth Bale razočaran navijačima Real Madrida: “Zviždi mi 80.000 navijača jer ne igram dobro”

Gareth Bale se već nekoliko godina nalazi u bizarnoj situaciju u Real Madridu gdje su navijači ovog kluba otvoreno pokazali da su protiv njega.

Bale je u kraljevski klub stigao prije sedam godina kao veliko pojačanje iz Tottenhama, ali čini se da nije uspio da opravda očekivanja. Za njega su problemi počeli još prije dvije godine kada su mu navijači na Santiago Bernabeu počeli zviždati iz utakmice u utakmicu.

Velšanin se tako našao i u nemiliosti Zinedinea Zidanea, te je prethodnih utakmica većinom sjedio na tribinama. Čini se da u Realu svi žele da Bale napusti klub, ali on kao da iz inata to neće da uradi.

Bale je nakon svega govorio i o odnosu s navijačima Reala, te je poručio da mu nije jasno kako domaći navijači ne shvataju da zvižducima prema svom igraču ne mogu donijeti ništa dobrog.

“Dešava se da mi zviždi 80.000 ljudi na stadionu jer ne igram dobro. Prvi put je bilo ono ‘Uh, šta je ovo’, te sigurno da to ne može pomoći vašem samopouzdanju. Najveće pitanje je, odnosno ono što ne razumijem, zašto navijači to rade. Ako nekom igraču ne ide dobro navijaču trebaju stati iza njega i dati mu podršku kako bi on bio bolji. No, meni se dešava suprotno konstantno zvižde i iz utakmice u utakmicu se osjećam sve gore. Neshvatljivo mi je sve to”, poručio je Bale.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *