“ŠTA ĆE REĆI OVI IZ SARAJEVA…”: General Ljubo Ćesić Rojs otkrio detalje razgovora između Zorana Milanovića i generala Miljevca oko Jelićevog odlikovanja…

General HV-a i HVO-a Ljubo Ćesić Rojs, kao član Hrvatskog generalskog zbora, sudjelovao je prije nekoliko dana na sastanku sa predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, koji će za doprinos u VRO “Oluja” odlikovati četiri gardijske brigade HVO-a te Vojnu policiju HRHB-a.

General Rojs je za Televiziju “Herceg-Bosne” kazao da je osobno bio primljen na sat vremena kod Milanovićeve prethodnice Kolinde Grabar-Kitarović.

– Prije godinu dana, dogovorili smo da će ona za 24. obljetnicu “Oluje” potpisati taj isti dokument, međutim nije potpisala – rekao je Rojs.

General Ćesić kazao je da mu je predsjednik RH Milanović rekao da se Grabar-Kitarović uplašila dodjele tih odlikovanja.

– Pavao Miljevac je nakon toga upitao što će reći ovi iz Sarajeva i čega se to ima poplašiti, a Milanović je kazao da mu se fućka što će reći – kaže Rojs.

Rojs dodaje da je, na osnovu Splitskog sporazuma, dogovoren zajednički nastup HV-a, HVO-a i Armije RBiH, čime je oslobođen Bihać, kojem je, kako kaže, prijetila sudbina Srebrenice pa bi jedinice HVO-a trebale dobiti odlikovane i iz Sarajeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *