DAČIĆ ŽESTOKO KRITIKOVAO SRBE IZ RS:Gdje su oni bili u to vrijeme, što nisu pomogli?”

Radio-televizija Srbije (RTS) emitirala je dijalošku emisiju nazvanu “Četvrt vijeka od progona vijeka”, posvećenu 25. godišnjici akcije “Oluja”.

Jedan od gostiju bio je ministar vanjskih poslova Republike Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, koji je, govoreći o odgovornosti vlasti predvođene njegovim nekadašnjim političkim mentorom Slobodanom Miloševićem za progon više od 200.000 Srba iz Hrvatske, kazao da je u ovom trenutku lako davati ocjene i da je Srbija u tom trenutku bila suočena sa velikim prilivom izbjeglica.

Amnestirao je Dačić odgovornost tadašnje Jugoslavije, odnosno Srbije za progon Srba iz Republike Hrvatske, te je istaknuo neisticanje odgovornosti drugih strana koje su, prema njegovom mišljenju, mogle utjecati da se “Oluja” spriječi.

– I druga stvar, zašto Republika Srpska nije vojno pomogla Republici Srpskoj Krajini. Jučer je Milanović odlikovao hrvatske brigade iz BiH. Jedanaest i po hiljada je učestvovalo u “Oluji”. Gdje su Srbi iz Republike Srpske u to vrijeme, Karadžićevi i Mladićevi, što nisu pomogli Republici Srpskoj Krajini – kazao je Dačić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *