Pao dogovor, najvažniji za Arsenal za ovo ljeto

Pierre-Emerick Aubameyang trebao bi se smatrati jednim od uspješnijim poteza Arsenalove uprave ovog ljeta kada zvanično potpiše ugovor.

Arsenal je prije svega ovog ljeta želio da zadrži Aubameyanga i nekoliko pouzdanih izvora za ESPN otkriva da je sve dogovoreno i da će Gabonac potpisati do ljeta 2023. godine i da će mu sedmično biti isplaćivano 250.000 funti.

Razgovori su posljednjih dana dobro napredopvali i iako još postoje manja pitanja koja treba riješiti, ESPN javlja da bi zvanična potvrda trebala stići sljedeće sedmice.

Auba je ranije izrazio želju da ostane u Arsenalu, koji je bio spreman da ispuni sve njegove uslove, a osim sedmične plaće od 250.000 funti, dobit će i određene bonuse za ostvareni učinak na kraju sezone.

Dogovor predstavlja značajno povećanje plate od 180.000 funti sedmično i priznanje je za 70 postignutih golova u 109 nastupa otkako je 2018. došao iz Borussije Dortmund za 2018. godine.

Očekuje se uskoro da Brazilac Willian iz Chelseaja potpiše za Arsenal i uz ostanak Aubameyanga, navijači mogu da budu optimistični pred sezonu 2020/21 u kojoj će ponovo Topnici napadati prve četiri pozicije i konačni plasman u Ligu prvaka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *