Priče ovisnika o Football Manageru su nevjerovatne, zapitate se da li su ti ljudi uopšte normalni

Football Manager dugi niz godina uveseljava mnoge koji strastveno vole nogomet i uz to žele da se osjećaju važnima ili da “glume” menadžera neke ekipe.

Upravo zato je FM dobar. Instalirate ovu popularnu simulaciju i uživate vodeći tim po vlastitom izboru, imate klupski proračun, vodite brigu o transferima, dajete šansu mladim igračima i ujedno ste taktičar koji mora da posloži sve detalje u formaciji.

Neki odu toliko daleko da izgube osjećaj s realnošću. Postoji priča o Tonyju Jamesonu, bivšem predavaču na faksu koji je nosio laptop na vjenčanje kako bi “odradio posljednji dan roka za transfere”. Priznaje da se sakrio u hotelskoj sobi s bocom vina gdje je nastavio da igra Football Manager i “sklapa ekipu za novu sezonu”.

Jedan mladi Škot po imenu Jamie Towers je titulu s Hamiltonom proslavio tako što je zapalio vatromet u vlastitoj kući. Andrej Pavlović (22) izBeograda je bio toliko vješt u igri da je dobio posao u srpskom klubu FK Bežanija.

“Neću se hvaliti, ali pomalo sam legenda u svom FM svemiru”, kazao je Andrej svojevrememeno dok je bio na vrhuncu slave.

Pronašao se još jedan ‘ovisnik’ o Football Manageru. Tim Pyke je nagovorio suprugu da odu u Bugarsku na medeni mjesec samo kako bi posjetio Nesebar, tim iz niže lige kojim je upravljao u popularnoj igri.

U odlomku iz knjige “Nogometni menadžer mi je ukrao život”, Tim opsjednut FM-om priča nevjerovatnu priču o svom medenom mjesecu na Sunčanoj obali.

“Bila je 2007. godina i moja buduća supruga i ja odredili smo datum za naše vjenčanje – 08. avgust 2008. Mjesec dana kasnije, otišli bismo na medeni mjesec. Gledala je Španiju, Grčku i Portugal i ja sam bio za sve opcije, ali onda je jednog kobnog dana počelo testiranje beta verzije bugarske lige za Football Manager. Odabrao sam nasumice tim. Taj tim je promijenio koncept mog odmora. Tim je bio Nesebar u Drugoj ligi Zapad u Bugarskoj. Oduševio sam se i praito sam ih i u stvarnom životu. Tada sam postao znatiželjan i pogledao torškove odmora u Bugarskoj. Saznao sam za turističko naselje Sunčane obale, odmah do staidona u Nesebaru, a cijene su bile super…”, ispričao je Tom.

Ali, trebalo je uvjeriti najprije suprugu na tu ludu ideju.

“Da, mogao sam je uvjeriti. Dvije sedmice all inclusivea bio je jeftiniji od sedmice polupansiona na svakoj drugoj lokaciji, tako da sam 5. septembra letio u Bugarsku. Tražio sam način da odem da vidim stadion u Nesebaru. Našli smo neke nove prijatelje, a djevojke su htjele da budu malo same, dok smo mi dečki pričali o nogometu. Iako je supruga znala da sam otišla na nogometnu utakmicu, do danas ona ne zna Izabrao sam Bugarsku zbog ekipe koju sam vidio da igra tamo, a koju treniram na Football Manageru”, dodao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *