MILO SE OVOME NIJE NADAO: U ovim gradovima Crne Gore opozicija je do nogu potukla Đukanovićev DPS…

Opozicija koja je na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori nastupila u tri kolone – “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” ostvarila je pobjedu u većini gradova.

Pobjede su ostvarili u Pljevljima, Plužinama, Podgorici, Mojkovcu, Nikšiću, Kolašinu, Andrijevicima, Beranama, Danilovgradu, Žabljaku, Herceg Novom, Budvi, Baru, Kotoru i Tivtu.

U ukupnom zbiru glasova “potukli” su DPS Mila Đukanovića i tradicionalne partnere, kojima su “ostavili” samo Ulcinj, Cetinje, Bar, Gusinje, Rožaje, Plav i Bijelo Polje.

Lista “Za budućnost Crne Gore” bila je najubjedljivija u Pljevljima, gdje je osvojila 8.756 glasova, a DPS više od tri hiljade manje. U Beranama je ZBCG dobila 10.024 glasa, a DPS upola.

Iako je u prijestonici DPS dobila pojedinačno najviše – 41.923 glasa, tri opozicione partije su sakupile više od 70.000 glasova. Bili su ubedljivi i u Plužinama, gdje su Milovima ostavili tek 387 glasova, a opozicionari prikupili preko 1.600 glasova. U ovom mjestu, DPS je prikupio najmanje glasova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *