KANDIDAT ZA NAČELNIKA SREBRENICE ŠOKIRAO IZJAVOM: “Dodik je za mene SVETAC”

Aleksandar Simić, inače po struci ekonomista, zaposlen je u Općini Srebrenica pa mu je njegov protukandidat Grujičić šef na poslu.

Aleksandar Simić, nezavisni kandidat za načelnika općine Srebrenica, tvrdi da će pobijediti na izborima te da će “uzeti više glasova nego sadašnji načelnik Mladen Grujičić”.

Od Srebrenice do Banje Luke se, međutim, šire priče da Simiću pobjeda na izborima nije ni na kraj pameti i da će ovaj, jedini preostali, nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice, pokušati da trguje svojom kandidaturom.

Simić, međutim, tvrdi da to neće učiniti, jer je “ozbiljan čovjek, u kasnim pedesetima” pa mu, veli, ne priliče takve igrarije.

– Kažem vam, pobijediću. Za mene će glasati i Srbi i Bošnjaci. Odustaću jedino kao umrem prije izbora ili ako me neko ubije – kategoričan je Simić, prenosi Srpskainfo.

Aleksandar Simić, inače po struci ekonomista, zaposlen je u Općini Srebrenica pa mu je njegov protukandidat Grujičić šef na poslu.

– Otkad sam se kandidovao, on me ne pozdravlja kad se sretnemo, ali to je odraz njegovog kućnog vaspitanja – kaže Simić.

Tvrdi da “nije ljut” zato što ga, iako se “prvi kandidovao”, predstavnici srpskih stranaka nisu pozvali na dogovor o zajedničkoj kandidaturi za načelnika Srebrenice.

– To je djelo lokalnih političara i žao mi je što ih je Dodik poslušao. Ja Milorada Dodika volim više nego iko u njegovom SNSD-u, on je za mene svetac. Ali, u Srebrenici je izabrao pogrešnog čovjeka i ja sam spreman da mu to kažem u oči – poručuje Simić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *