KOMŠIĆ NEMA DILEMU: “Zvanični Beograd u Crnoj Gori obnavlja velikosrpski projekat”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je u današnjem intervju za sarajevski portal “Klix” da je u Crnoj Gori zahvaljujući zvaničnom Beogradu i SPC-u probuđen velikosrpski projekat.

On je kazao da se nova parlamentarna većina sastoji iz dva elementa; jedan koji podržava četničko divljanje i drugi slabiji dio koji to možda i ne podržava ali se četnika boji i nema snage da im se suprotstavi.

“Nažalost zahvaljući novoj većini, zvaničnom Beogradu i SPC-u probuđen je velikosrpski projekat koji nastoji povezati Beograd, Banja Luku i Podgoricu”, rekao je Komšić za Klix.ba.

Zvaničnom Beogradu Komšić je poručio, da ne zaborave da je Podgorica crnogorska a Banja Luka bosanska, a tako će i ostati. “Neka se ne zanose, mi ih se ne bojimo”, poručuje Komšić.

Govoreći o razlozima njegove podrške Đukanoviću, Komšić je istakao da je Milo Đukanović obnovio nezavisnost države Crne Gore, uveo Crnu Goru u NATO, doveo je pred vrata Evropske unije, harmonizirao unutrašnje odnose u državi, i zaštitio nacionalne manjine.

“Radi se o državniku sa kojim smo riješili sva pitanja između naše dvije države, i upravo je njegovo djelovanje jedan od glavnih razloga što nemamo otvorenih pitanja”, kazao je Komšić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *