VOJNICI VOJSKE RATNOG ZLOČINCA RATKA MLADIĆA UPUTILI ULTIMATUM DODIKOVOJ VLASTI: “Imate rok…”

Borci u RS-u su ogorčeni, prenosi BN TV.

Tvrde da vlast nema razumijevanja iako su njihovi zahtjevi skromni i minimalni. Traže hitno zapošljavanje djece poginulih boraca, mjesečni borački dodatak za nezaposlene demobilisane borce i povećanje invalidnina.

“Apelovali smo, molili, ali do dana današnjeg niko nam se nije obratio i sjeo da razgovara s nama”, tvrdi predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić i poručuje da će čekati do 21. septembra, a onda vidjeti šta će i kako dalje.

“Poslije tog roka, Boračka organizacija će donijeti odluku kada će biti protesti organizovani, gdje i u kom obimu”, poručuje predsjednik Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga.

Borci se pitaju i zašto njihovi poblemi nisu vitalni nacionalni interes Republike Srpske.

“Ova vlast je jako bezobrazna”, kaže predsjednik Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Goran Šehovac i podsjeća da se organizuju posebne sjednice Narodne skupštine o, po njemu, nebitnim temama, a niko ne želi da organizuje posebnu sjednicu o problemima boraca.

Borci poručuju da očekuju konkretne poteze vlasti i konkretna rješenja.

“Nećemo pristati na prazna obećanja. Borci nisu socijalna kategorija”, kaže predsjednik Boračke organizacije Trebinje Dejan Bodiroga i poručuje da se za borce “koji su stvorili RS, mora naći novac”.

Borci imaju prijedlog i kako da se dođe do novca u budžetu ne samo za boračke kategorije, već i za sve stanovnike RS-a kojima je potrebna materijalna pomoć.

“Hajde da vidimo ko se to po nekoliko puta dnevno voza helikopterom i koliko to košta? Koliko košta kupovina helikoptera, aviona, službenih automobila?”, pita predsjednik Boračke organizacije “Ilidžanski borac” Goran Šehovac i dodaje:

“Koliko se krade na raznim tenderima i javnim nabavkama? Zašto jedna lopata za rudnik u Gacku košta 70 maraka? Od kojih para i ko pravi hotele po RS-u? Sve je to ukradeno iz budžeta”, tvrdi Šehovac i zaključuje da bi bilo para i za borce i za sve socijalno ugrožene kategorije u Republici Srpskoj kada bi prestali krasti i kada bi novac koji planiraju potrošiti za kupovinu glasova na izborima, vratili u budžet.

Borci poručuju Vladi Republike Srpske da je ostalo dovoljno vremena da do 21. septembra riješe njihove zahtjeve. Upozoravaju da će nakon toga, ako se ništa ne riješi, izaći na ulice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *