Skandal na Apeninima: Luis Suarez varao na testu poznavanja italijanskog jezika

Urugvajski napadač Luis Suarez prošle sedmice polagao je test italijanskog jezika kako bi mogao dobiti pasoš ove države.

Suarezova žena je iz Italije i zbog toga on ima mogućnost da dobije pasoš ove zemlje. Urugvajac se povezivao s transferom u Juventus i mnogi vjeruju da je zbog toga dolazio na test jer Stara dama je htjela da on bude registrovan kao igrač iz Evrope, a ne stranac.

Zbog toga je napadač Barcelone prošle sedmice doputovao u Perugiju gdje je polagao test italijanskog jezika koji je neophodan kako bi on mogao dobiti pasoš Italije.

Nakon testiranja objavljeno je da je Suarez položio test za poznavanje italijanskog jezika nivo B1. No, Juventus je odustao od transfera jer procedura oko pasoša traje oko pola godine što u Staroj dami nisu mogli da čekaju.

Međutim, ugledni novinar Fabricio Romano objavio je jutros poprilično skandalozne informacije. Naime, on piše da se pojavio veliki problem oko Suarezovog testa jer tu postoji veliki broj nepravilnosti.

Romano piše da je preliminarna istraga Anse pokazala da je Suarez unaprijed dobio pitanja koja su bila na testu, te da je varao. Istraga se nastavlja, ali kako stvari stoje njegov test koji je uradio će biti poništen i od pasoša Italije za sada nema ništa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *