BRUKA; VUČIĆ PRIKRIVA SPOLJNOPOLITIČKI FIJASKO I PONIŽENJE IZ WASHINGTONA: Izgovorio je neistinu zbog koje mu se smije čitava bivša Jugoslavija…(VIDEO)

Sva medijska mašinerija Aleksandra Vučića ne može da prikrije istorijske istine, koje su jasne i nepobitne.

Pokušavajući da prikrije spoljnopolitički fijasko i poniženje koje je doživio u Washingtonu, prilikom potpisivanja sporazuma o ekonomskoj normalizaciji sa Kosovom, Aleksandar Vučić je izgovorio neistinu zbog koje se smije čitava bivša Jugoslavija.

Znate onaj vic o tome kako se crnogorski vrabac javlja na telefon? – Alo, o’đe soko. E, upravo tako se Aleksandar Vučić (vrabac) predstavlja domaćoj javnosti. Shvatajući svoju marionetsku ulogu, beznačajnost u svjetskoj politici, Vučić pred domaćom javnošću ima neodoljivu potrebu da sebe upoređuje sa Josipom Brozom Titom (soko) i njegovom epohom, kada je SFRJ bila važan činilac međunarodnih odnosa i bila cijenjeni partner velikim silama, piše Direktno.rs.

Ipak, sva medijska mašinerija Aleksandra Vučića ne može da prikrije historijske istine, koje su jasne i nepobitne.

Josip Broz Tito je u zvaničnim posjetama SAD-u bio tri puta, i dočekan je sa najvišim državnim i vojnim počastima od strane predsjednika Johna Kennedyja, 1963. godine, Richarda Nixona, 1971. godine i Jimmyja Cartera, 1978. godine.

Prilikom ovog sastanka, Tito je u Bijeloj kući zapalio cigaru, naočigled iznenađenog Nixona i njegove svite. Uzrok nevjerice Nixona je činjenica da je Broz zapalio kubansku cigaru koju mu je poslao Fidel Castro lično, i to u vrijeme ekstremno napetih odnosa Washingtona i Havane.

Prilikom susreta s Titom, Carter je izjavio da je “Josip Broz velikan 20. vijeka”.

A ovo su posjete Aleksandra Vučića Washingtonu. Smatramo da slike govore više od svake riječi.

Aleksandar Vučić se sastao u Bijeloj kući sa savjetnicom predsjednika SAD-a za nacionalnu sigurnost Susan Rice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *