BORENOVIĆ UJEO DODIKA ZA SRCE: “Vježba na Manjači pokazala da Predsjedništvo BiH može djelovati usaglašeno!”

“Danas završena vojna vježba Oružanih snaga BiH na Manjači, pokazala je da se tri člana Predsjedništva BiH i vrhovni komandanti Oružanih snaga ipak oko nekih značajnih strateških pitanja mogu složiti, iako najčešće javnosti predstavljaju drugačiju sliku”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da je to jedan dokaz da Predsjedništvo BiH ipak može usaglašeno da djeluje i radi svoj posao, ali i da provođenje Akcionog plana za članstvo u NATO-u, koje su preimenovali u tzv. Program reformi, teče po planu koji su, pod patronatom nekoliko ambasada, uspješno dogovorili u novembru prošle godine.

– Ovo je jedan od primjera da komandant Oružanih snaga BiH Milorad Dodik odlično sarađuje s kolegama komandantima Кomšićem i Džaferovićem. Iako je dugo vikao da nema ništa od vojnih vježbi na Manjači, ipak je na kraju pokazao spremnost za saradnju i po ko zna koji put djelima prešao preko vlastitih riječi – dodaje Borenović.

On kaže da je Dodik pokazao spremnost na prihvatanje stavova kolega iz Predsjedništva, nevjerovatnu lakoću zaboravljanja vlastitih riječi i stavova, pa da isto očekuje i od druga dva člana Predsjedništva.

– Budući da su pokazali da mogu da se dogovore i po pitanjima za koje su tvrdili da ne postoji šansa za dogovor, bilo bi dobro da konačno dođe do sloge po pitanju mini Schengena i da će BiH u što skorijem roku pristupiti tom, za građane i privredu, veoma korisnom sporazumu, koji će omogućiti brži protok ljudi, roba, usluga i kapitala u cijelom regionu – zaključuje Borenović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *