PRIZRENSKA LIGA: Je li došlo vrijeme da Ivica Dačić preda zahtjev za državljanstvo i pasoš države Kosovo? Ima sve preduslove…

“Ovi ajatolasi iz Sarajeva sada govore Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, teritorijani integritet. Pa kako te nije sramota, đubre jedno, a zalažeš se za priznanje Kosova? Gde su tu principi”, grmio je još uvijek ministar inostranih poslova u Vladi Republike Srbije, bez mrvice znanja engleskog jezika, Ivica Dačić, na imbecilnoj televiziji Hepi gdje radi polučetnik Milomir Marić.

Eh, da ima imalo principa, časti i obraza, Ivica Dačić bi već odavno zatražio državljanstvo i pasoš nezavisne države Kosovo. Jer, Ivica je rođen u Prizrenu 1966. godine. Tako da nema apsolutno nikavih prepreka da dobije kosovsko državljanstvo. Koje nikad nije ni imao. Jer, postao je Srbijanac još dok je Kosovo stvarno bilo u sastavu Srbije. Lijepo bi ga i dočekali u njegovom rodnom gradu. Znam ljude.
Kao da je nekoga briga šta piše u Ustavu Srbije. Pa i to da je Kosovo neodvojivi, ili kakav već, dio Republike Srbije. Davno završena priča. Tako da mali Ivica, itekako svjestan te činjenice, ima jedinstvenu priliku da bude ponosni vlasnik dva pasoša: onog Srbije i onog Kosova. Obje države izuzetno voli.

(D. B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *