KAKO JE KRENUO MILANOVIĆ, MOŽDA BOSANCI I HERCEGOVCI ZAKUKAJU ZA KOLINDOM: “Dosta je bilo džeparenja”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Omišu da Hrvatska ima načina da se na miran, uporan i, kako je rekao, “ako hoćete i bezobrazan način” izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada.

“Dosta je bilo džeparenja”, rekao je Milanović komentarišući status “hrvatskog naroda u BiH i izjave bošnjačkih političkih lidera”.

Komentarišući izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da je odbio njegov poziv da dođe u Hrvatsku, Milanović je rekao da je Izetbegović “nekonzistentan”, jer je otišao kod hrvatskog premijera. Drago mu je, dodao je, da je “Izetbegović otišao kod premijera Andreja Plenkovića, kao što mu je bilo drago kada je to učinio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik”.

“Zemlja stagnira i kad mi neko kaže da će BiH ući u NATO – imam problem da u NATO ulazi država koja je tako neusklađena. U ovakvoj situaciji stavljaš se na leđa saveznika za kojeg moraš odgovarati, a on nije u stanju da izvrši obaveze”, kaže Milanović, uz opasku da mu se čini da Izetbegović više gleda prema Ankari. “Ali i Ankara je u NATO-u, barem još uvijek”, zaključio je Milanović, prenijela je zagrebačka N1 TV.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *