ŠEF HRVATSKE GRANIČNE POLICIJE PORUČIO: “BiH nema odgovor za migrante, bježe iz kampova u šume”

Pomoćnik glavnog direktora policije i načelnik Uprave za granicu Republike Hrvatske Zoran Ničeno komentarisao je stanje na granici nakon sukoba ilegalnih migranata kod Bihaća u kojem su dvojica ubijena.

Kaže kako policija nadzire granicu i da se građani mogu osjećati sigurno.

Ipak, Bosna i Hercegovina, kako kaže, očito nema odgovor što s migrantima pa ti migranti bježe iz urbanih kampova u obližnje šume i tamo postavljaju šatore.

“Mi smo odmah kontaktirali naše bosanske kolege i ponudili svu moguću pomoć u eventualnom pronalasku počinitelja tih kaznenih djela koji su se tamo dogodili. S njima smo u kontaktu, no za sada nemamo informacija koje bi mogli podijeliti s vama. Nema značajnijih grupa koje su krenule prema granici da bi mogli detektirati da je to baš grupa koja se tamo sukobila”, rekao je Ničeno na HRT-u.

“Mi smo fokusirani na zaštitu granice”
Uprkos karanteni, u ovoj godini u Hrvatsku je ušlo 20.100 ilegalnih migranata, odnosno 39% više u odnosu na prošlu godinu. No, Ničeno poručuje kako je pojačana i aktivnost hrvatske policije. Podsjeća da je pad ulaska u BiH od 40%, što znači da je, kako navodi, hrvatska policija svojim radom otkrila daleko više ilegalnih migranata.

“Mi smo fokusirani na zaštitu granice, ali svakako nam je drugi cilj i sprječavanje krijumčarenja gdje imamo odlične rezultate i sveopću suradnju policijskih snaga. Situacija nije dramatična što se tiče granice, a policija je na prostoru Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije gdje su pritisci najveći. Građani mogu biti sigurni jer policija budno prati sve događaje u BiH”, rekao je Ničeno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *