NAKON KORONE, U OVOJ DRŽAVI ŽIVOTE UZIMA JAKO NEVRIJEME: Jedanaest osoba nestalo (VIDEO)

Vatrogasac dobrovoljac, prema podacima Civilne zaštite, poginuo je tokom intervencije u Valle d’Aosti na sjeveru Italije.

U nevremenu na sjeverozapadu Italije, gdje su obilne oborine izazvale iznenadan porast vodostaja, prema privremenim podacima lokalnih vlasti, objavljenim u subotu, najmanje jedna osoba je smrtno stradala, a 11 ih je nestalo.

Vatrogasac dobrovoljac, prema podacima Civilne zaštite, poginuo je tokom intervencije u Valle d’Aosti na sjeveru Italije.

Jedanaest osoba smatra se nestalima u Pijemontu, gdje su brojna sela u kojima je voda uništila ulice i kuće, odsječena od svijeta, objavila je regija u saopćenju koje upozorava na “krajnje kritičnu situaciju”.

Deset osoba smatra se nestalima u pokrajini Cuneo. Potrage za njima traju u Italiji, ali i u Francuskoj u departmanu Maritimne Alpe.

– Situacija je dramatična. Sto pedeset vatrogasaca radi od noći na padinama Tende, do kuda su ceste zatvorene – rekao je vatrogasni zapovjednik Cunea, prenosi agencija Ansa.

On smatra da se radi o grupi Italijana, njih između četiri i šest, koji su nestali u dolini Roya.

Jedanaesta osoba je nestala nakon pada vozila u rijeku Sesia.

Obilne kiše koje padaju od petka poslije podne u toj pokrajini koja graniči s Francuskom, izazvale su poplave, odrone i materijalne štete, oštetile kuće i infrastrukture, naročito mostove, navodi se.

Najpogođenija područja su slivovi rijeka Toce, Tanaro, Biellese et Sesia, prenosi Hayat.

Premijer Giuseppe Conte rekao je da je u stalnom kontaktu sa zapovjednikom Civilne zaštite Angelom Borrellijem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *