VULIN NASTAVLJA SA SKANDALOZNIM PORUKAMA: I dalje ću ih zvati Šiptari, ako se kosovska ministrica stidi…

Meliza Haradinaj-Stubla zatražila je reakciju međunarodne zajednice, što je bio povod da se Vulin ponovo oglasi još jednom sramotnom porukom, da stvar bude gora, na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Meliza Haradinaj-Stubla, kosovska ministrica vanjskih poslova, zatražila je reakciju međunarodne zajednice, što je bio povod da se Vulin ponovo oglasi još jednom sramotnom porukom

Ministrica vanjskih poslova Kosova Meliza Haradinaj-Stubla reagovala je na istupe srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji u svakom nastupu Albance pogrdno naziva “Šiptari”.

Meliza Haradinaj-Stubla zatražila je reakciju međunarodne zajednice, što je bio povod da se Vulin ponovo oglasi još jednom sramotnom porukom, da stvar bude gora, na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Srbije, prenosi “Oslobođenje”.

– Srbi su narod koji se ponosi svojim imenom i ne traži od drugih da ga oslovljavaju drugačije nego što oslovljava sam sebe. Ako se Haradinaj-Stubla stidi što je Šiptarka, ne treba da se ljuti na mene. Kako zovu sebe, tako ću ih i ja zvati, kada iz svog jezika izbace riječ Šiptar, i ja ću ih zvati kako god da počnu da zovu sebe. A do tada, poštovat ću njihove običaje i jezik, i Šiptare ću s poštovanjem oslovljavati kako sami sebe zovu, Šiptari – napisao je Vulin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *