THACI DEMOLIRAO DAČIĆA I VULINA: „Srbija još nije promijenila fašističku politiku…“

Predsjednik Kosova Hashim Thaci ocijenio je povodom uvredljivih izjava ministara u vladi Srbije Ivice Dačića i Aleksandra Vulina o albanskim žrtvama nedavnog rata, da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku.

Thaci je na Twitteru napisao da su izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama akcije koje podrivaju dijalog i napore za pomirenje.

– Uvredljive izjave Dačića i Vulina o civilnim žrtvama rata, koje je ubio Miloševićev režim, dokaz su da Srbija još nije promijenila svoju fašističku politiku. Takve akcije štete dijalogu i podrivaju naše zajedničke napore za pomirenje – napisao je Thaci na Twitteru.

Zbog ovih izjava prethodno su reagovali predsjednica kosovskog parlamenta Vlosa Osmani i Vlada Kosova.

Osmani je rekla da Vlada Kosova nikako ne treba da pregovara sa ljudima poput Ivice Dačića koji, kako je navela “skrivanjem zločina i prijetnjama čine dvostruki zločin”.

Ona je na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva kosovskog parlamenta rekla da je dijalog Kosova i Srbije, umjesto da služi za normalizaciju odnosa dvije države, poslužio za “normalizaciju srpskih političara koji su bili dio režima Slobodana Miloševića”.

– Sa nekim poput Dačića koji u ovom trenutku otvoreno prijeti i skriva zločin, čime čini dvostruki zločin – Vlada Kosova apsolutno ne bi trebalo da pregovara – rekla je Osmani.

Prema njenim riječima, Dačić je otvoreno prijetio Srbima “koji mogu ukazati na mjesto gdje se nalaze žrtve sa Kosova”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *