MATO ĐAKOVIĆ, MEDIJSKI ODRON: “Ne upoređujte zločin u Kravici sa genocidom, jer to duboko vrijeđa majke”

“U Vašoj emisiji ‘Telering’ ugostili ste načelnika koji javno veliča ratne zločince, od Vojislava Šešelja do Ratka Mladića.”

Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženje “Žena Podrinja” uputili su otvoreno pismo uredniku RTRS-ovog “Teleringa” Mati Đakoviću.

“Obraćamo Vam se kao majke koje su u genocidu u Srebrenici izgubile svoje najmilije, sinove, muževe, braću i još mnogo naše rodbine i prijatelja. Genocid u Srebrenici je najgnusni ratni zločin počinjen na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata i ne može se upoređivati ni sa jednim drugim zločinom. U Vašoj emisiji ‘Telering’ ugostili ste načelnika koji javno veliča ratne zločince, od Vojislava Šešelja do Ratka Mladića. Poštovani gospodine Đaković, molimo Vas da ne upoređujete zločin u Kravici sa genocidom, jer to duboko vrijeđa nas majke.

Vojska Ratka Mladića, u koje god selo je ušla, pobila je sve što je stigla, srušila sve što je mogla od Une do Drine, a najkrvaviji epilog je Srebrenica jula 1995. godine i kada se cijeli svijet zgražava nad genocidom iz jula 1995. godine, Vi pokušavate relativizirati upoređujući sa Kravicom”, napisali su u pismu.

(NAP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *