NENAD KOD SENADA, STEVANDIĆ NA FACEU: “Nisam četnik, ja sam partizansko dijete” – “Zašto onda pjevate četničku pjesmu o Draži?” (VIDEO)

“Volim partizansku pjesmu ‘Bilećanku’, a BiH BiH 49 posto”.

Sinoć je u programu Face TV-a gostova Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene srpske, stranke koja je isključena sa predstojećih lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, dok će on platiti kaznu od 10.000 KM, zbog spornog protivnog spota, kojeg je, recimo, član SDP-aBiH Denić Bećirović ocijenio kao šovinistički. “Volim partizansku pjesmu ‘Bilećanku’ A volim BiH 49 posto. CIK je koalicija protiv Dodika i mene. Ja, Nenad Stevandić, kažem da je Srebrenica veliki i nepotreban, osvetnički zločin.

Ne podržavam ni četnički ni partizanski pokret. Srpski prostor i Srpski svet su banalni termini. Srpski duhovni prostor je mnogo veći nego što je to teritorija Jugoslavije. Priča o Velikoj Srbiji je velika floskula. Dodikov cilj nije pripajanje RS-a sa RS-om, RS se može otcijepiti samo ukidanjem. Meni ne smeta glavni grad”, rekao je, između ostalog, sinoć Nenad Stevandić u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem.

(SB/Face TV)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *