IRFAN MENSUR O ŽIVOTU U BEOGRADU: “Bila je 1992. godina, a ja sam imao pištolj u ustima, neki primitivni ljudi…”

“Kad sam se vratio, meni su nekoliko puta stavljali prislušne uređaje na telefon. Nastavio sam da dobijam prijetnje, jer nekome nisam odgovarao. Od jednog od tadašnjih načelnika SUP dobio sam na poklon pištolj s dozvolom za nošenje. I njega sam vratio. Nisu to bila laka vremena. Ekscese su pravili pojedinci”

Proslavljeni glumac Irfan Mensur ispričao je u svojoj ispovijesti da je devedesetih jedva izbjegao smrt i sve zbog toga jer se nije prezivao na – ić.

Mensur je pričao kako umalo nije nastradao i devedesetih.

“Bila je 1992. godina, a ja sam imao pištolj u ustima. Bukvalno! Mogao sam tada da nestanem. Neki primitivni ljudi, kad je sve bilo sivo, željeli su da se svi prezivamo na ić. Sa Žarkom Lauševićem su to veče htjeli da popiju piće, a mene su tjerali zato što se zovem Irfan Mensur. Sve se dešavalo u “Stupici“ i izvan nje”, rekao je Mensur.

Dodao je da je otišao iz Srbije, ali da je ipak odlučio da se vrati.

“Jedini sam čovjek koji je vratio švedski pasoš. Dobio sam ekspresno njihovo državljanstvo. Moj očuh je vidio da na pasošu ima vodeni žig koji oni nemaju na svojim pasošima. Dobio sam pasoš političkog izbjeglice… Nisam se osjećao tako… Samo sam htio da se sve smiri i da se taj kukolj istrijebi. Vratio sam ga. Otišao sam kasnije s jugoslovenskim pasošem u London, Kopenhagen, u Švedsku, pa nazad u Srbiju”, pričao je glumac.

Dodao je da je zbog tog napada imao i obezbjeđenje, ali i da su mu prisluškivali telefon i pretili.

“Isto bih ponovo uradio… Sedam dana, spremajući se da odem, imao sam obezbjeđenje. Nisam znao da li je napad organizovan ili ne. Ni koraka nisam mogao da napravim da me ne prate. To ružno vrijeme sam brzo zaboravio”, priseća se zvjezda.

Navodi da je bio sam okružen ljudima koji tako ne razmišljaju.

“Kad sam se vratio, meni su nekoliko puta stavljali prislušne uređaje na telefon. Nastavio sam da dobijam prijetnje, jer nekome nisam odgovarao. Od jednog od tadašnjih načelnika SUP dobio sam na poklon pištolj s dozvolom za nošenje. I njega sam vratio. Nisu to bila laka vremena. Ekscese su pravili pojedinci”, ističe Mensur, a prenosi “Blic”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *