PROF. ŽARKO PUHOVSKI OPLEO PO DODIKU: ” Pet dana u nedjelji radi za austrijski, slovenački i hrvatski kapital, a preostala dva dana drži pročetničke govore”

Govoreći o Miloradu Dodiku, Puhovski je rekao da se on pokazao u Republici Srpskoj kao “majka slovenačkog, hrvatskog i austrijskog kapitala, jer je omogućio otvaranje firmi iz ovih zemalja.

“Pozicija političke elite u Bosni i Hercegovini izgleda kao ona u braku koji je uzdrman, a u kojem mužu i žena prigovaraju psihijatru da je kriv za razdor između njih”, rekao je sinoć gostujući na Televiziji N1 Žarko Puhovski, umirovljeni profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu. On je rekao da se postavlja pitanje kako to da se vođsvo Bosne i Hercegovine nikada ne može ni o čemu dogovoriti, da već više od 20 godina zavise od toga da im neko spolja nametne rješenje-nekada iz SAD, nekada iz Brisela, katkada iz Ankare, Zagreba i Beograda”. Kazao je da “postoje uticaji iz Beograda na Republiku Srpsku i Zagreba na hrvatski narod, ali je činjenica da BiH sama o sebi ne donosi odluke i da za to ne može 25 godina biti isključivi krivac spoljašnji faktor, nego je očigledno na djelu popuna nesposobnost njihovih funkcionera da pregovaraju”.

Govoreći o Miloradu Dodiku, Puhovski je rekao da se on pokazao u Republici Srpskoj kao “majka slovenačkog, hrvatskog i austrijskog kapitala, jer je omogućio otvaranje firmi iz ovih zemalja.

“Ja sam rekao da on pet dana nedjeljno radi za austrijski, slovenački i hrvatski kapital, a dva dana u nedjelji drži pročetničke govore i ta se njegova pozicija sada i realizirala u Zagrebu. I rekao je-evo ja mogu u Zagreb, a vi ne možete, mene primaju…Njega je zvao Milanović, a da je premijer Plenković to saznao doslovno tri sata pred taj dolazak, to je bio šok. A Milanović je optužio Komšića da se javno predstavljao kao predstavnik Hrvata, rekao je da na taj način izvitoperava Daytonski sporazum, u čemu malo ima i istine. To je pojačalo Dodikovu poziciju, sada se on predstavlja kao predstavnik nebošnjačkog naroda u BiH”, rekao je Žarko Puhovski.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *