SRBUJ, MAKAR SLAMU JEO: U Istočnom Sarajevu otvara se TRG REPUBLIKE SRBIJE, koštao je nevjerovatnih…

Otvorenju će prisustvovati visoki zvaničnici i predstavnici Republike Srpske i Srbije, najavljeno je iz opštinske uprave.

U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti otvoren novoizgrađeni Trg Republike Srbije, u čiju izgradnju je uloženo 1.985.000 KM.

Otvorenju će prisustvovati visoki zvaničnici i predstavnici Republike Srpske i Srbije, najavljeno je iz opštinske uprave.

Donacija Vlade Srbije u iznosu od 1.000.000 eura, iz prvog kruga pomoći lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj u novembru 2017. godine, omogućila je opštinskoj upravi da raspiše tender i zaključi ugovor o gradi ovog trga.

Iz opštinske uprava podsjećaju da je riječ o najvećoj pojedinačnoj donaciji od kada opština postoji, ali od Vlade Srbije.

Površina Trga je 11.000 metara kvadratnih – sadrži centralnu zonu koja je popločana kamenom i kombinacijom behaton ploče, a odnedavno su u funkciji fontana i javne česme, a postavljene su i klupe.

Završeno je i ozelenjavanje površina, sadnja zimzelenog i listopadnog drveća, kao i niskog i visokog rastinja.

Centralno mjesto zauzima Spomenik porodici u Istočnom Novom Sarajevu, koji će biti postavljen na Spasovdan 2021. godine, a bit će izrađen od bronze i visok 3,20 metara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *