VUČIĆ LJUT K’O PUŠKO ŠTO GA JE IZRADIO PUTIN: “Ne volim da kukuričem!”

– On naravno jedva čeka da dođe u Srbiju, ali kad ima 15.000 oboljelih od korone i 300 mrtvih nisam siguran da li će ili neće.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon susreta sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a nezaobilazno pitanje medija bila je Putinova promjena plana i otkazivanje najavljivanog dolaska u Beograd na ceremoniju osvećenja Hrama Svetog Save.

– Važno je samo da se bilo šta kaže i da se vodi kampanja protiv mene kao predsednika, i postanu rusofili kad im se učini da su Rusi ljuti na mene ili Srbiju. Daću vam konkretan odgovor: On naravno jedva čeka da dođe u Srbiju, ali kad ima 15.000 oboljelih od korone i 300 mrtvih nisam siguran da li će ili neće. I dalje čekamo njegov odgovor – kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara i medija koji mu se nisu svidjeli, dodavši:

– Ne volim da kukuričem, ali Lavrov će sigurno doći u Srbiju. Za Putina ne znam. Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, iako smo na evropskom putu – kazao je Vučić.

On se osvrnuo i na dijalog Beograda i Prištine.

– Imali smo dobar, racionalan i ozbiljan sastanak o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine. Ono što je važno jeste da smo dogovorili nastavak dijaloga i punu posvećenost Srbije tom dijalogu. Takođe, izradili smo zajedničku ocenu o ekonomskim kretanjima između Beograda i Prištine koja je zadovoljavajuča. To je jedna od najbitnijih stvari. Pod tri, evropska budućnost za Srbiju je važna i to nije floskula – rekao je.

– Važna je zbog više investicija i zbog toga što će pozicija Stbije biti jača što smo bliži EU. Pod četiri, insistirao sam samo na jednoj stvari a to je na punoj implementaciji Briselskog sporazuma – poručio je Vučić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *