“Khabib je mogao slomiti ruku Gaethjeu, ali nije želio da to napravi pred njegovim roditeljima”

Khabib Nurmagomedov pobijedio je u subotu Justina Gaethjea gušenjem u drugoj rundi.

The Eagle je odbranio naslov prvaka lake kategorije, ali je zatim objavio kraj karijere i nažalost ga više nećemo gledati u oktagonu.

Nevjerovatnu stvar je otkrio njegov veliki prijatelj i nekadašnji UFC šampion Daniel Cormier. Istakao je kako Khabib nije želio da teško povrijedi Justina iako je imao priliku. Odlučio je da završi borbu na drugačiji način jer su protivnikovi roditelji bili pored oktagona.

“Pričao sam sa Khabibom. Gleodao je intervjue tokom sedmice i vidio je da Justin kaže kako nikad ne bi tapkao Kada je išao da ga završi, želio je pobijediti armbarom jer je to omiljeni potez njegovog oca Kada je došao u poziciju da napravi armbar nije to želio učiniti. Nije ga želio povrijediti pred roditeljima i završio ga je triangleom”, rekao je Cormier u razgovoru sa ESPN-ovim Arielom Helwanijem i dodao je:

“Kunem ti se, tako mi je rekao. Nije ga želio povrijediti pred roditeljima, već ga samo uspavati. To je ludo. Treba biti sposoban u tim trenucima razmišljati o takvim stvarima. Znao je da Justin neće tapkati i tad bi mu morao slomiti ruku. Poslao ga je na spavanje, jer probudit će se i bit će dobro”, otkrio je Cormier.

Ovakav borac i čovjek se više neće roditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *