KOMŠIĆ DEMOLIRAO ČOVIĆA: „Gonič robova iz mostarskog Sokola i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana BiH legitiman metod u političkoj borbi…“

“Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da je nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, tzv. HNS zloupotrebom terorističkog čina koji se desio u Francuskoj, izrazila najiskrenija uvjerenja Dragana Čovića o onim građanima Bosne i Hercegovine koje medijski i politički krugovi HDZ-a bez imalo ustručavanja nazivaju teroristima”, navodi se u saopćenju DF-a i GDS-a.

– Gonič robova iz mostarskog Sokola i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi. S obzirom na to uvjerenje, a imajući u vidu takvu političku praksu, DF i GS smatraju da je najveća patriotska i moralna dužnost svih probosanskih političkih aktera, njihov zajednički angažman kako bi se u budućnosti, tačnije kroz dvije godine, HDZ potpuno zbrisao sa političke pozornice BiH te da se u tome smislu ne treba ustručavati bilo kakvih demokratskih mehanizama, koji mogu biti od koristi da se njihovim idejama stane ukraj.

DF i GS u tome smislu i ovim povodom iskazuju potpunu spremnost i opredijeljenost, dok HDZ-u tada neće pomoći ni oni koji danas u Sarajevu, poput Konakovića, ponovo pokušavaju da rehabilitiraju priču o pristajanu na apartheid i etničku segregaciju kroz izborni sistem BiH i takozvane legitimne predstavnike naroda. Neće, gospodo iz HDZ-a, biti pomoći od Konakovića i kojekakvih “lijevih” veleizdajnika – stoji u saopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *