KLADIONIČAR ULOŽIO MILION FUNTI NA POBJEDU BIDENA: On se kladio na najvećoj svjetskoj mreži Betfair

Osoba koja je 29. oktobra uložila više od milion dolara u pobjedu Joea Bidena, osim povrata prvobitnog uloga, dobila bi zaradu od 696.170 dolara.

Najveći obožavalac Joea Bidena mogao bi biti jedan kladioničar iz Velike Britanije, čiji identitet nije poznat javnosti.

Ta osoba je, međutim, stavila čak 1,29 miliona dolara na pobjedu demokratskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima.

To je učinio na najvećoj svjetskoj mreži za klađenje Betfair, gdje kockari pronalaze jedni druge. Amerikanci koji se intenzivno klade, prema odluci Vrhovnog suda iz 2018., ne smiju da daju legalne opklade kada je riječ o izborima.

Ali, klađenje na pobjedu na izborima na legalnom tržištu klađenja u Ujedinjenom Kraljevstvu u porastu je i izbori u SAD-u su događaj na koji se najviše ljudi kladilo u historiji.

Osoba koja je 29. oktobra uložila više od milion dolara u pobjedu Joea Bidena, osim povrata prvobitnog uloga, dobila bi zaradu od 696.170 dolara.

Kreatori kvota daju Bidenu šanse za pobjedu od 65 posto, a Trumpu 35 procenata, što je dosta bolje od 10 posto šanse, koliko mu je dao FiveThirtyEight.

Ova opklada od milion funti jeste treća najveća u historiji Betfaira i nalazi se iza više od milion funti, koliko je uloženo na pobjedu tenisera Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske 2010. godine, i iza nešto više od milion funti, koliko je stavljeno 2017. na boksera Floyda Mejvedera u meču protiv Connora McGregora.

Opklada bi mogla biti dobar predznak za Bidena: 10 najvećih opklada u historiji Betfaira do sada (sve se odnose na sportske događaje) bile su pobjedničke. Ova mreža će kladioničarima dozvoliti da se klade čak i ovih dana, sve dok se ne sazna ime budućeg predsjednika Sjedinjenih Država, prenosi Hayat.

Najveća politička opklada ikada desila se 2016. godine, kada se Trump prvi put kandidovao za predsjednika SAD-a, i tada je uloženo 555.000 funti u njegovu pobjedu. Jedna osoba je uložila čak 100.000 funti da će Britanija glasati za ostanak u EU.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *