KONAKOVIĆ U ŠOKU NAKON KOMŠIĆEVIH OPTUŽBI: Spominje Čovića, četnike, Armiju RBiH…

Saopćenjem za javnost oglasili su se iz Naroda i pravde.

– Povodom jučerašnjeg saopćenja Demokratske fronte u kojem su predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića nazvali „crnokošuljašem“, Demokratskoj fronti i njenom šefu Komšiću poručujemo da mi nismo nikakvi “crnokošuljaši”, da predsjednik Konaković nije sam, da iza njega stoji armija ljudi koja je sve brojnija, a koja ima jedinstven cilj – da iz temelja promijeni koruptivni i nefunkcionalni sistem koji Komšić štiti i u kojem učestvuje.

Šokirani smo vokabularom koji koristi DF na čelu sa Željkom Komšićem, i to u svom zvaničnom saopćenju. Podsjećamo Komšića da je član Predsjedništva BiH i da takvim neprimjerenim jezikom skrnavi tu časnu funkciju.

Slijepo se vodeći neuspješnim obrascem za političku diskreditaciju protivnika, koji koristi njena partnerska stranka SDA, nazivajući i pripadnike Armije BiH četnicima, DF i njen šef Željko Komšić više ne mogu razaznati prihvatljivi, civilizirani način političke komunikacije od kafanskog vokabulara i neprimjerenog vrijeđanja.

Spominjući valjda samo njemu jasne tvrdnje o Čoviću i HDZ-ovim izmjenama Izbornog zakona, Komšić bi javnosti trebao objasniti svoju nedvojbenu podršku i usku političku saradnju upravo s onim snagama koje zagovaraju i u praksi pokazuju parcelisanje zemlje po etničkim principima.

Cjelovitost zemlje i njena multietničnost za Narod i pravdu je neupitna činjenica i jasna konstanta našeg političkog djelovanja, dok DF u javnosti jedno priča, a nažalost, u praksi potpuno drugo radi.

Možemo shvatiti paniku DF-a zbog velikog gubitka podrške javnosti i pokušaj zadobijanja pažnje pred izbore, jer im građani nisu zaboravili niti oprostili rušenje Vlade „šestorke“ koja je ulijevala nadu u ljepšu budućnost ove zemlje, ali postoje granice pristojnosti koje je u demokratskoj praksi neprihvatljivo prelaziti – stoji u saopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *