IZREČENA PRESUDA U PONOVLJENOM SUĐENJU: Ivo Sanader je kriv, HDZ je odgovoran, bivši hrvatski premijer OSUĐEN NA OSAM GODINA ZATVORA, oduzima mu se…

Izrečena je presuda u ponovljenom suđenju bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu, njegovim nekadašnjim saradnicima…

…, ali i HDZ-u kao prvoj stranci optuženoj za korupciju zbog izvlačenja novca preko marketinške agencije Fimi Media.

Sanader i ostali su krivi, HDZ je odgovoran.

“Vodeća parlamentarna stranka predstavljajju koncentraciju moći u svim segmetima društva. Od trgovačkih društava i institucija tražio je da Fimi mediju.

Kad su je angažirali HDZ je dio zadržavao za sebe, a dio predavao Sanaderu.

Prvooptuženi Sanader organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela. Barišić i Pavošević pripadali su toj grupi ljudi”

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader osuđen je na osam godina zatvora, a njemu i njegovoj obitelji oduzima se imovina u vrijednosti od 275.000 kuna.

Sanaderu se oduzimaju i umjetnine pronađene u vili u Kozarčevoj, u poslovnim prostorima njegove firme, u stanu u Splitu, te kod Stjepana Fiolića, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a.

HDZ-u je izrečena novčana kazna od 3,5 miliona kuna i oduzima se 14,9 miliona imovinske koristi. Oduzeti su novci koji su deponirani na računu suda, a novac je oduzet od tajnika Branka Bačića, dva miliona kuna i 300.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

HDZ-u se nalaže i uplatiti 10 miliona kuna koji predstavljaju tu razliku između imovinske koristi i oduzetih sredstava.

Sanaderu i članovima obitelji oduzima se i korist od 275.000 kuna i iznos veći od 15 miliona kuna za koji nemaju pokriće u zakonitim prihodima. Sanaderu se oduzima 327.000 kuna sa računa u Zagrebačkoj banci i naloženo je banci da novac prebaci u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude. Oduzeto mu je i 38.544.12 eura koje je oročio u RBA banci, te 701.859,11 eura sa žiro računa njegove supruge i pokojnog tasta sa računa u Innsbrucku. Nadalje, oduzima se 95.617 eura sa još jedne štedne knjižice koja je nađena u sefu i novac koji je položen na računu RBA u Innsbrucku. Oduzeto mu je još 180.000 eura, 120.000 eura a sve su to novci u banci u Insbrucku. Pretragom sefa nađeno je još 50.009 eura u banci u Austriji. Oduzete su i vrijednosnice u austrijskim bankama – 1.080.000 dionica.

Među iznosima koji se oduzimaju su i novčana sredstva na računima Sanaderovih kćeri Brune i Petre.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *