Neprijateljska konjica danas napada Mostar: Poslao ih Plenković da spase Čovića

Autor: Agencija PATRIA

Najava za danas kaže da će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, nosilac liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar Mario Kordić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko danas da se sastanu sa delegacijom Vlade Republike Hrvatske.

Sastanak će biti održan u Domu HDZ-a BiH u 10 sati.

Bila bi to još jedna maškarada svekoliko hrvatrskog jedinstva na političkoj podlozi da ova posjeta ne dolazi 20 i kusur dana prije

S obzirom na okolnosti službenom Zagrebu je jasno da talas promjena koji se zakotrljao iz brojnih dijelova BiH prijeti gradu na Neretvi koji pod opsadom već decenijama drže Dragan Čović i HDZ BiH.

U strahu od promjena, naročito u strahu od dolaska lijeve opcije predvođene BH blokom na vlast Andrej Plenković i njegova Vlada šalju laku konjicu u ispomoć svom najvećem pijunu u nikad zaustavljenoj akciji razaranja i rasturanja BiH.

Službeni Zagreb, čitaj Plenković, već je u više navrata otkako vlada u Hrvatskoj slao svoje političke vojske da spašavaju Čovića.

Nakon Pelješkog mosta i najave nuklearnog otpada, te različitih političkih ataka na BiH, nerijetko lansiranih preko IKM-a u Briselu, Plenković se ponovo miješa u unutrašnja pitanja BiH.

Iako će to poricati svaki put i najmanje upućenom u politiku jasne su Plenkovićeve namjere i neprijateljski planovi.

Iako nam glumi političara europskog kova i velikog poznavaoca prilika, Plenković i njegova konjica morali bi znati da takvim ulascima krše slovo Dejtona, dakle slovo Ustava susjedne, nezavisne i suverene države. Takvo nešto zove se agresija. Ali zna Plenki dobro šta je to, njegov idol već je pokušao!

Slično je uradio i drug neprijatelj BiH, onaj preko Drine. No Miloradu Dodiku nisu mnogo pomogle priče o velikim ulaganjima koje su otvorene antidržavnim potpisivanjem između RS i Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, o elektro – energetskom sektoru. Dapače, doživio je prilično jak politički aperkat.

Isto bi trebalo prirediti Čoviću i Plenkoviću. U toj akciji najveći zadatak imaju Bosanci i Hercegovci i svi koji ovu zemlju vole a za njom nostalgično pate na različitim tačkama dunjaluka.

Mostar mora biti oslobođen. Jedna konjica Andreja Plenkovića to ne može spriječiti, ako patriotske snage budu odvažne i spremne.

Oslobodimo Mostar!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *