Šta se desilo s Izetbegovićem “kakvog Zvizdić do sada nije poznavao”?

Kolegij SDA večeras je, kako su to mediji i najavili, raspravljao i o slučaju “Denis Zvizdić”.
Priznao je to i predsjendik ove stranke Bakir Izetbegović. Iako Zvizdić nije bio prisutan na sjednici, a Izetbegović zamolio da tu temu preskoče, ona se ipak bile predmet određena analize.

“Bilo je neizbježno”, rekao je Izetbegović u uvodu svoje analize najnovijeg raskola koji potresa SDA.

Potom je Izetbegović počeo govoriti u svom kolegi.

“Vrijeme da stanu teške riječi. Zvizdić i ja se znamo jako dugo, bili smo i valjda ćemo ostati saradnici”, naveo je on.

“Ja sam uvijek za to da se pomirim sa onima s kojima sam se i ranije svađao. Nisam za to da ugledni i sposobni ljudi napuštaju stranku”, rekao je Izetbegović.

Svi oni koji prate posljednja dešavanja unutar SDA bili su u najmanju ruku iznenađeni ovakvom izjavom.

Naime, prije samo nekoliko dana region je obišla izjava Izetbegovića u kojoj prijeti Zvizdiću da će upoznati jednog drugačijeg Bakira.

“On je mislim napravio lošu procjenu, upoznao sam ga u drugačijem svjetlu. On će sad imati priliku da upozna mene, ja nisam čovjek kojem se daje ultimatum. Niti mislim da se trebaju davati ultimatumi”, rekao je Izetbegović za O kanal.

Očigledno je da je Izetbegović večeras reterirao i spustio loptu. Da li je razlog tome taj što uvidio svoje greške ili su mu na to ukazali članovi Kolegija nije poznato.

Međutim, ne bi bilo prvi put da Izetbegović primiri i spusti loptu, pa čak i udovolji nekom buntovniku unutar stranke, te da čeka pogodan trenutak da ga politički ugasi i ukloni kako ne bi više bio smetnja. Slično se već godinama npr. dešava sa Šemsudinom Mehmedovićem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *