ADVOKATICA DRAGANA VIKIĆA: ZAŠTO TUŽITELJICA OD ODBRANE KRIJE DOKUMENTACIJU

Adna Dobojlić, advokatica legendarnog ratnog komandanta Dragana Vikića, koji je optužen za ratne zločine u sarajevskom Velikom parku, za Hayat.ba je, između ostalog kazala, kako će odbrana nastaviti sa istragom i dokazati da postoji dokumentacija iz spisa koju tužiteljica ne želi dostaviti odbrani.

Danas je odgođeno ročište zbog bolesti trećeoptuženog. Meni je žao zbog njegove bolesti, ali i što smo pripremili tri bitna svjedoka za odbranu. Vi ste čuli, ja sam se obradila Vijeću… Konstantno imamo problem kao odrana Vikića, od početka ovog procesa nama nisu dostavljena dokumenta iz spisa. Čuli ste danas, izjava Herende postoji u spisu koji nismo nikad do danas dobili. Sud je opet naložio da nam se dostavi, pa ćemo vidjeti. Dakle, veliki problem je skidanje dokumentacije koja se nalazi u spisu i ono što ne želi tužiteljica da dostavi odbrani. Mi provodimo svoju istragu, imat ćemo svjedoke koji će govoriti da postoji dokumentacija, dokazat ćemo šta nam nije dostavljeno u toku postupka.

Između ostalog danas smo sa ovim svjedocima htjeli da raspravimo činjenice koje su utvrđene u sudskoj presudi suda u Hagu. To su netačni datumi koji su utvrđeni. Radi se o bitnim činjenicama od aprila ’92. godine u Sarajevu – kazala nam je, između ostalog, Dobojlić.

(Amir Saletović)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *