BAKIR IZETBEGOVIĆ NA SASTANKU S AMBASADOROM TURSKE: “Pozicija SDA je NEDVOSMISLENA”

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske Halduna Koça.

Razgovaralo se o proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji. Razmatrano je i pitanje izmjena Izbornog zakona u kontekstu implementacije presuda međunarodnih i domaćih sudskih instanci.

Izetbegović je naglasio da je pozicija SDA nedvosmislena te da je potrebno uskladiti presude Evropskog suda za ljudska prava i presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. Na evropskom putu BiH građanski princip će morati dobiti prevagu nad etničkim.

Razgovaralo se i o izazovima sa migrantskom krizom te o mjerama koje su u proteklo vrijeme provele državne institucije radi ublažavanja posljedica migrantske krize, na šta je ukazano iz najpogođenijih lokalnih zajednica.

Tema razgovora bile su i aktivnosti u vezi s izgradnjom autoceste Sarajevo – Beograd te je potvrđeno da je predstojeće pripreme i aktivnosti nužno dinamizirati kako bi se što prije krenulo u realizaciju ovog projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *