DODIK DIGAO NA NOGE REPUBLIKU SRPSKU: Totalna mobilizacija uoči dolaska Sergeja Lavrova u Istočno Sarajevo

Pripreme za predstojeću posjetu Bosni i Hercegovini ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova već su počele, a na terenu će, uz veliki broj policajaca, biti i vatrogasci i ljekari.

Radit će se po prvom stepenu osiguranja, kao da, recimo, dolazi ruski predsjednik Vladimir Putin ili papa Franjo itd, što znači maksimalnu pripremljenost brojnih službi.

U MUP-u Republike Srpske otkrivaju da će oni postupati kao što je to bilo planirano i za 28. oktobar, kada je ministar inostranih poslova Rusije trebalo da posjeti BiH, odnosno Istočno Sarajevo i Sarajevo, ali je prolongirao svoj dolazak, jer je morao u izolaciju zbog rizičnog kontakta.

To znači da će po trasi kojom će se kretati gost iz Rusije, stražariti policajci te da će na nogama biti brojne organizacione jedinice MUP-a pa bi tako i policajci s dugim cijevima trebalo da čuvaju ruskog diplomatu.

Na teretnu će tokom posjete Lavrova biti i ljekarski tim.

“Kada je prošli put Lavrov trebalo da dođe, što je odgođeno pošto je jedan član njegove delegacije bio pozitivan na virus korona, mi smo dobili dopis. Očekujemo da ćemo i sada dobiti takav dopis da radimo sanitetsko obezbjeđenje. Sigurno da ćemo na osnovu tog dopisa reagovati i obezbijediti sanitetsku ekipu”, rekao je za “Nezavisne” Danko Vasiljević, direktor Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Njegoš Vukadin, starješina Vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, rekao nam je da je sigurno da će i njihove ekipe biti na određenim lokacijama.

Ranije nam je nezvanično potvrđeno da bi Lavrov trebalo prvo da se sastane,14. decembra sa Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, u Istočnom Sarajevu, a dan poslije bi trebalo da ima razgovore u Ministarstvu inostranih poslova BiH. Nakon posjete Bosni i Hercegovini, Lavrov će upriličiti posjetu i Srbiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *