MIJATOVIĆ BIVŠEM ŠEFU: “Šteta, mogli smo mnogo, ali si se ODLUČIO ZA MILIONE I NACIONALIZAM… moji stavovi su ostali isti, jer tako sam naučio od tebe”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović pisao je na Facebook profilu bivšem predsjedniku i bivšoj stranci: “Šteta, mogli smo mnogo, ali…”

Mijatović pisanje počinje riječima da je političku karijeru počeo u SNSD-u, stranci koja je tada bila politička alternativa ratnom SDS-u.

“To je bila politička alternativa koja je zastupala stavove izgradnje budućnosti i države Bosne i Hercegovine! SNSD je bila članica i Socijalističke internacionale, imali smo jasne stavove i prema genocidu u Srebrenici, kao i drugim teškim pitanjima, bili smo jasno opredeljeni ka budućnosti BiH. Milorad Dodik je tada bio lider čitave BiH i jedini je imao priliku da bude prihvaćen od sva tri naroda u BiH!

Podržali smo tada i aprilski paket, smatrali smo da ovakav Ustav nije funkcionalan, podržali smo formiranje Oružanih snaga BiH, članstvo u EU i NATO-u”, objašnjava Mijatović i dodaje da je, kako kaže, onda sve krenulo u suprotnom smjeru.

“Onda je sve krenulo u kontra smjeru, preko noći su počeli stizati kadrovi iz SDS-a i radikala, preko noći su postajali kreatori politika, i jako brzo SNSD postaje radikalniji od SDS-a i u još gorem kriminalu nego SDS. A to je teško bilo nadmašiti!”, piše on.

Prema njegovim riječima, mnogi su napustili ili su otjerani iz SNSD-a, mnogi su počeli da šute radi pokradenih miliona, a stranku su počeli da vode, kako piše, kriminalci poput Špirića i sličnih!

“Dodik se odlučio da uništi sopstvenu ideju i stranku, a pravi trabant kriminalne strančice s kojima je lakše upravljao nego sa stavovima pravih socijaldemokrata koje je SNSD nekada imao.

Bilo bi interesantno čuti šta bi mu danas na sve rekao pokojni Nenad Baštinac, koji je bio suštinski ideolog stvaranja SNSD-a. Šta bi mu danas rekao pokojni Ante Marković, od koga je mnogo naučio o politici!”, navodi Mijatović i dodaje:

“Dodik se, nažalost, odlučio za milione i nacionalizam, za saradnju s kriminalcima i neiskrenima, za izolaciju i nesaradnju sa svijetom. Šteta, Mile, imao si pravu priliku da Bosna bude Švajcarska, da ovdje svi dolaze, a ne da bježe, da budeš prvi predsjednik BiH, ali nažalost, upropastio si sve, sad će ti glave doći upravo ti ljigavci koje si napravio i s kojima si upropastio sve, nažalost, bolje nisi ni zaslužio, nek’ ti je bog u pomoći!”

Mijatović na kraju poručuje Dodiku:

“Kao što vidiš, moji stavovi su ostali isti, jer tako sam naučio i od tebe, i Rajka, i Branka, i Milana, i Srebrenke, i Dušanke, i mnogo vas još koji ste promenili svoje stavove 1.000%. Istina, nemam milione kao vi, ali sam isti, doduše 20 godina stariji, ali spavam mirno u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *