OVO SE ČOVIĆU NEĆE DOPASTI: Komšić i Jovanović dolaze u “stolni grad” da podrže “Koaliciju za Mostar”!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić u četvrtak će u Mostaru pružiti podršku “Koaliciji za Mostar” uoči predstojećih lokalnih izbora u Mostaru.

Komšić će razgovarati s članovima i simpatizerima Demokratske fronte, koja na izborima u Mostaru nastupa u okviru “Koalicije za Mostar”.

Podršku “Koaliciji za Mostar” pružit će i predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, koji je, ujedno, i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Probosanske partije na izborima u Mostaru izlaze u tri kolone, što bi moglo dovesti do rasipanja glasova. Najveće izglede na uspjeh, čak i pobjedu, svakako ima „Koalicija za Mostar“, u kojoj, osim SDA, sudjeluju još dvije partije – SBB Fahrudina Radončića i DF Željka Komšića.

Drugu kolonu predvodit će SDP i u njoj će biti još samo jedna partija – Naša stranka Predraga Kojovića. Ranije se spominjala mogućnost da u toj koaliciji sudjeluje i Konakovićeva partija Narod i pravda, ali Konaković je odustao s obzirom na to da u Mostaru nema izgrađenu partijsku infrastrukturu. Stoga je svoje proistalice pozvao da glasaju za kandidate SDP-a ili Naše stranke.

Treću kolonu predvodi partija Mirsada Hadžikadić Platforma za progres, koja se iz nekog razloga nije pridružila ni “Koaliciji za Mostar”, ali ni koaliciji SDP – NS.

(SL. B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *