SRPSKI HISTORIČARI DIŽU PANIKU: “Treba strijepiti poslije promjene u Bijeloj kući, vraćaju se omražene ličnosti iz 90-ih”

Adamović smatra da Zapad želi unitarizaciju Bosne i Hercegovine kroz razvlašćivanja RS

Uoči sutrašnjeg dolaska ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova u Beograd, srbijanski historičar Saša Adamović u emisiji “Usijanje dana” Kurir televizije kaže da ako imate odnose sa velikim i moćnim državama poput SAD, Rusije ili Kine, ti odnosi nikad ne mogu da budu takvi da se sto posto preklapaju u svemu.

“Moguće da u ovom trenutku, kada je u pitanju Rusija kao jedna od najvećih svjetskih sila, da se u najvećoj mjeri ruski i srpski ciljevi poklapaju. Ono od čega treba strijepiti, poslije promjene u Bijeloj kući, na scenu se vraćaju neke ličnosti koje po zlu pamtimo još iz 1990-ih godina, koje smatraju, kao Joe Biden, da je ovdje na Balkanu nezavršen posao. A kako ga treba završiti? Bojim se opet na srpsku štetu”, objasnio je on.

Adamović smatra da Zapad želi unitarizaciju Bosne i Hercegovine kroz razvlašćivanja RS, a sa druge strane bi u Srbiji želio decentralizaciju, “pa je super da se KiM odvoji od Srbije”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *