MIRO LAZOVIĆ OTVORENO O POTEZU KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Svi trebaju stati pod jednu bh. zastavu i snažno i jasno poslati poruku

Zajednička press konferencija ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova i Milorada Dodika bila je klasični politički obračun sa najavama Washingtona i Brisela o neophodnosti dogradnje Dejtonskog mirovnog sporazuma, naveo je član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokratije Miro Lazović.

-Poruke koje su poslali su ujedno i obračun sa budućnošću BiH. Zagovarajući etničke kolektivitete a ne građanska prava oni bi da BiH i dalje ostane zaglavljena između Dejtona i Brisela kao podijeljeno društvo i nedovršena država. Adekvatan odgovor na poruke koje smo čuli morao bi uslijediti od političkih partija i njihovih lidera kao i od svih onih koji su za građansku državu i euroatlantski put BiH – naveo je Lazović, saopćio je DF.

Lazović je dodao da članovi Predsjedništva BiH Šefik i Željko te lideri političkih partija Nermin, Bakir, Dino, Predrag, Fahro i Mirsad trebaju stati pod jednu bh. zastavu i jednim glasom, snažno i jasno, poslati poruku da BiH svoju budućnost treba da gradi na euroatlanskom putu kao jedinstvena, građanska i demokratska država, javlja Hayat.

-Vjerujem da bi to bio najbolji odgovor onima koji se suprotstavljaju neophodnim ustavnim promjenama a ujedno i snažna poruka Vašingtonu i Briselu – naveo je Lazović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *