PODRŠKA KOMŠIĆU ZA ODLUČAN DRŽAVNIČKI POTEZ: Krajnje je vrijeme da se zaustavi nipodištavanje institucija države BiH

Demokratska fronta oglasila se saopćenjem u kojem pruža podršku svom predsjedniku stranke Željku Komšiću zbog odluke da kao član Predsjedništva BiH ne održi sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

“Od jutros u Centralu i Sekretarijat Demokratske fronte stižu pozivi i poruke članova, simpatizera i građana iz cijele Bosne i Hercegovine kao znak podrške predsjedniku Komšiću za državnički potez koji je učinio odbijanjem da se sastane sa ruskim ministrom inostranih poslova. Krajnje je vrijeme, kaže se u ovim porukama, da se zaustavi ovakvo nipodištavanje institucija države Bosne i Hercegovine i sve veći pritisci na njenom razbijanju i svođenju na plemenske torove, a sve u cilju onemogućavanja zajedničke građanske države koja će biti po mjeri svih koji ovdje žive. Potezi visokih državnih funkcionera susjednih država Hrvatske i Srbije, a sada i Rusije, blago rečeno, nediplomatski su a i uvredljivi za jednu suverenu zemlju kao što je BiH. U porukama se daje puna podrška predsjedniku Komšiću i konstatuje da je bilo krajnje vrijeme da svima, pa i svijetu pokažemo da ćemo svim sredstvima braniti suverenitet i integritet naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine”, navode iz DF-a.

Podsjetimo, osim Komšića sastanku nije prisustvovao ni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Lavorva je dočekao sam predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *