“VJERUJEM DA NEĆE BITI”: Panika se uvukla u redove SNSD-a nakon najave da bi u Srebrenici mogli biti ponovljeni izbori, Grujičić optužuje…

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je rekao kako vjeruje da neće biti poništeni izbori u Srebrenici, te da će i u slučaju da se to desi, bošnjačka strana ponovo izgubiti, piše RTRS.

Grujičić je rekao da su protekli lokalni izbori u Srebrenici bili najčistiji izbori koji su do sada održani u ovoj lokalnoj zajednici, bez ijednog incidenta i bilo kakve pritužbe posmatrača.

– Vjerujem da, osim svih ovih istraga, Centralna izborna komisija BiH neće poništiti izbore u Srebrenici, jer bi to bio presedan. Spreman sam da, ukoliko se desi da ponište izbore, da bošnjačka strana ponovo izgubi, ali mi nije poznato kakav će onda razlog za to iznijeti – rekao je Grujičić Srni, komentarišući izjavu člana CIK-a BiH Ahmeta Šantić da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

Grujičić kaže da eventualno, ukoliko bude nekih nepravilnosti na nekim biračkim mjestima, treba tražiti odgovornost članova biračkih odbora, kao što je to rađeno i ranije.

On je rekao da mu nije poznato od kojih posmatrača su dobili pritužbe jer je Opštinska izborna komisija u Srebrenici primila samo jednu primjedbu sa jednog biračkog mjesta.

– Imali su pritužbi od posmatrača Srba koji su bili u Federaciji BiH i to je ono što izgleda i pravi problem, jer znaju da je tamo učinjeno krivično djelov i da su glasačke kutije na nekim mjestima bile popunjene prije glasanja i nego što su ušli posmatrači. Da bi to prikrili, oni sada pokušavaju da to spuste na nivo Srebrenice – kaže Grujičić.

On je rekao da se vrlo lako može provjeriti da u Srebrenici na dan izbora nije bilo pritužbe nijednog posmatrača i da su svi članovi biračkih odbora tada dali takvu izjavu.

– Njihovi posmatrači su kasnije pod pritiskom grupe Bošnjaka, odnosno njihovih političara Ćamila Durakovića, Alije Tabakovića i Sadika Ahmetovića počeli da izmišljaju neke stvari i daju drugačije izjave – rekao je Grujičić.

Grujičić tvrdi da su mu Bošnjaci u tajnosti rekli da se u FBiH od 1.700 prijavljenih lica više od 700 ljudi uopšte fizički ne nalazi u tom entitetu i da će za njih glasati neka druga lica, prenosi Srna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.