DODIK JE IPAK RAZOČARAN IZBORIMA U MOSTARU: Jedan kao nijedan, očekivao je najmanje dva vijećnika!

Govoreći o srpskoj listi u Mostaru, Dodik je nedavno rekao da je važno što je pokazano jedinstvo i očekuje da, od četiri srpska mjesta, dobiju dva, “što bi bila odlučujuća prevaga u izboru vlasti”.

U Izbornom štabu liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“, koju čine SNSD i SDS, sinoć su slavili jer će imati jednog vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

Generalni sekretar SNSD-a, Luka Petrović, predsjednik Izbornog štaba liste „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“ kazao je kako će sigurno imati jednog vijećnika sa gradske liste.

“To je naša najveća pobjeda, imamo jednog vijećnika koga smo i očekivali” kazao je Petrović.

No, sekretar SNSD-a, ne govori istinu. Njegov stranački šef, Milorad Dodik, javno je kazao da očekuje najmanje dva mandata, “što bi bila odlučujuća prevaga u izboru vlasti”.

Naime, lider SNSD-a Milorad Dodik otkrio je nedavno na pres-konferenciji u Banjoj Luci tajnu strategiju za grad Mostar, koju je, nema sumnje, bio pomno razradio sa svojim strateškim partnerom, liderom HDZ-a, Draganom Čovićem.

Govoreći o srpskoj listi u Mostaru, Dodik je rekao da je važno što je pokazano jedinstvo i očekuje da, od četiri srpska mjesta, dobiju dva, “što bi bila odlučujuća prevaga u izboru vlasti”.

-Treba da budu izabrani autentični Srbi, a ne konvertiti koji su na listama hrvatskih i bošnjačkih političkih partija – kazao je Dodik, sugerirajući tako da bi buduću vlast u Mostaru mogle formirati dvije partije HDZ i SNSD, bez sudjelovanja ijednog Bošnjaka!

To je ta “ključna prevaga” o kojoj je govorio Dodik. Naime, odnos snaga u Mostaru je takav da ni jedna partija, ni HDZ sa svojim partnerima baš kao ni SDA, ne može sam osvojiti 18 poslaničkih manadata, koliko je neophodno za formiranje gradske vlasti, te su zbog toga nužne postizborne koalicije.

Dodik je računao da će srpska lista „Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar“, osvojiti najmanje dva mandata i da će biti jezičak na vagi kod izbora budućeg gradonačelnika Mostara i gradske vlasti.

S jednim vijećnikom u Gradskom vijeću, Dodik ni izbliza nema snagu koju je očekivao pred izbore.

(Sl.B.)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *