Home Vijesti SLUČAJ “IKONA” DOBIO SVOJ EPILOG, ŠTA ĆE NA OVO REĆI DODIK: Tužilaštvo...

SLUČAJ “IKONA” DOBIO SVOJ EPILOG, ŠTA ĆE NA OVO REĆI DODIK: Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv ambasadora Samardžije…

5
SHARE

Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv ambasadora Samardžije. Ranije je ova institucija “formirala predmet” u kome tretira Dodika.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine “formiralo je predmet” i “vrše se provjere” o tome kako je Željko Samardžija, ambasador Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji, donio ikonu Svetog Nikole Čudotvorca i predao je kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Možemo odgovoriti da je predmet formiran i vrše se provjere. Više informacija u ovom trenutku ne možemo davati”, rečeno je za politicki.ba u ovoj instituciji.

Nismo dobili odgovore na niz drugih pitanja.

A zanimalo nas je i da li će ambasadorovo donošenje ikone u Sarajevo uklopiti u već postojeći otvoreni predmet Tužilaštva BiH; da li će ambasador Samardžija biti saslušan; ako hoće, u kom svojstvu; da li je Tužilaštvo BiH dobilo zahtjev Ministarstva spoljnih poslova BiH u vezi s ambasadorom Samardžijom i šta je odgovorilo na notu; da li je “otvoren predmet” u ovom slučaju već prerastao u istragu ili se dokumentacija još prikuplja; ako je otvorena istraga, koje su radnje preduzete i da li će i kada biti saslušan Milorad Dodik (nakon što se oporavi od virusa korona) i u kom svojstvu; koji je, inače, status Milorada Dodika u ovom predmetu…

(SB/politički.ba)