Lukač otkrio najnovije podatke o specijalnim jedinicama MUP-a RS

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je u intervjuu Srni o opremanju specijalnih jedinica MUP-a RS-a.

Govoreći o radu Žandermerije, on je naglasio da je ona nova snaga MUP-a Republike Srpske.

– Pripadnici jedinica Žandarmerije su u proteklih godinu dana i četiri mjeseca, koliko Žandarmerija postoji, učestvovali u brojnim akcijama usmjerenim na sprečavanju kriminala, održavanju javnog reda i mira, akcijama potraga i drugo. Bili su nam značajan oslonac u prva dva mjeseca od progalašenja epidemije u Republici Srpskoj, kada je na snazi bio policijski čas – istakao je Lukač.
On je ocijenio da je njihov angažman u vrijeme vanredne situacije, odnosno vanrednog stanja značajno rasteretio redovne policijske snage, koje su u to vrijeme svakako bile agnažovane na više frontova.
– Ove godine uspjeli smo da organizujemo dvije obuke za pripadnike Žandarmerije, a taj proces biće nastavljen i u idućoj godini, jer biti pripadnik ovih jedinica zahtjeva određene stručnosti koje upravo ove obuke mogu ga pruže – najavio je Lukač.

Kada je riječ o Specijalnoj antiterorističkoj jedinici /SAЈ/, Lukač je naveo da se ona kao visokoprofesionalna jedinica MUP-a Republike Srpske ove godine posebno istakla sa angažovanjima – od aktivnosti na sprovođenju policijskog časa u Republici Srpskoj, rješavanja talačkih situacija, do ove poseljednje akcije hapšenja Dragana Ševe, ubice monaha iz Šipova”, izjavio je Lukač.
On je istakao da su kapaciteti SAЈ-a ove godine prošireni na način da je okviru ove jedinice formirana i Helikopterska jedinica koja će raspolagati sa tri helikoptera, od koji je jedan helikopter već stigao.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.