TEŠKA SRCA ČOVIĆEV PORTAL OBJAVIO: “Komšićev DF ulazi u Gradsko vijeće Mostara”!

Mostarski portal HMS pod kontrolom Čovića i njegovog HDZ-a, danima je širio veselje na sve strane jer partija omraženog Željka Komšića neće imati niti jednog vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

U Gradsko vijeće, čini se, ipak će ući Haris Nadzraić iz Komšićevog DF-a koji je dio SDA-ove “Koalicije za Mostar”, objavio je danas mostarski portal HMS.

Naime, u izbornoj jedinici Stari grad, iz koje se bira pet vijećnika, “Koalicija za Mostar” prethodno je izgubila jednog vijećnika koji je išao u korist Prve mostarske partije da pi po najnovijem i konačnom ažuriranju SDA-ova koalicija zadržala mandat.

“Koalicija za Mostar” ima 5.542 glasa (46,18%) i uzima tri mandata u ovoj izbornoj jedinici. Slijedi Bh. blok sa 4.625 glasova (38,54%) i osvaja dva mandata. Trećeplasirana je Prva mostarska partija sa 1,107 glasova (9,22%) i ne osvaja niti jedan mandat. Prema Sainte Laguë metodi koja se u BiH koristi za pretvaranje glasova u mandate za uzimanje mandata u ovoj izbornoj jedinici PMP-u su nedostajala samo dva glasa odnosno bilo im je potrebno osvojiti 1.109 glasova, a da koalicija koju predvodi SDA ostane na 5.542 glasa.

HMS piše da je Odluku o potvrđivanju rezultata lokalnih izbora održanih 20. decembra CIK donio sa šest glasova, dok je jedan član glasao protiv zbog sumnji u nepravilnosti na izborima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.