NOVI PRIŠTINSKI ŠAMAR VUČIĆU: Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, vraćen je s granice zbog…

Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću Priština je rano jutros odbila zahtjev za ulazak na Kosovo.

Iz Vlade Srbije tvde da mu je ovnemogućeno da posjeti poplavljena područja u srpskim sredinama i da ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

Petković je ocijenio da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i prije zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete, saopćeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
“Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi”, naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da EU nije u stanju da obezbijedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

“Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni – niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu”, poručio je Petković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *