BRZA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Zabrinjavajući napadi Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na bosanskohercegovačke medije”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao nedolične i zabrinjavajuće napade Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije na bosanskohercegovačke medije, zbog izvještavanja o aferi “Ikona”.

“Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije napadima na integritet bosanskohercegovačkih medija koji su izvještavali o aferi Ikona šalje zabrinjavajuću i nedoličnu poruku koja nije u duhu demokratskih standarda i poštivanja medijskih sloboda.

Bosanskohercegovački mediji imaju pravo pisati i istraživati slučaj koji je zaintrigrirao svjetsku javnost. Bosna i Hercegovina je demokratska država koja neće uskraćivati medijske slobode, ni u kojem slučaju, pogotovo ne zbog toga što se izvještavanje medija ne sviđa političkim dužnosnicima”, poručio je večeras Komšić.

Podsjećamo, Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je izdalo saopštenje u kojem se obrušilo na bh. medije zbog izvještavanja o aferi “Ikona”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *