DAČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: “Najlakše je uzvratiti istom mjerom, ali…”

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je danas da izjava lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, koji je nagovijestio da Srbe smatra lošim narodom, ne doprinosi stabilnosti regiona.

Najlakše je uzvratiti istom mjerom, ali mi smo u Srbiji razgovarali o političkim prioritetima i baš je predsjednik Vučić inisistirao da ne odgovoaramo na svakodnevne optužbe, jer Srbiji ne odgovara da dođe do političkog haosa u regionu, već joj odgovara regionalna stabilnost, rekao je Dačić gostujući na TV Pink.

Dodao je da je cilj Srbije da smiruje situaciju, bez obzira na to šta ko misli i kako usmjerava svoje izjave.

Ocijenio je da postoje ljudi kojima je prošlost jedina budućnost i koji bi izgubili na aktuelnosti kada ne bi pričali na taj način.

– Meni je baš Bakir Izetbegović rekao da najveći problem nastaje kada dođu godišnjice i počnemo da se optužujemo ko kome treba da se izvini. Svako misli da onaj drugi treba da se izvini njemu i tu nastaju sukobi – rekao je Dačić.

Istakao je da treba da pronađemo način da izađemo iz tog začaranog kruga koji traje 20, 30 godina.

– Njemačka, Francuska i Velika Britanije su 20, 30 godina poslije Drugog svjetskog rata počele da rade na izgradnji EU, a mi se optužujemo za stvari koje sežu i vijekovima unazad -ukazao je Dačić.

Istakao je da ne zna kakav je ko narod, ali da zna da “drugi i bolji narod jedni od drugih nemamo”, jer vijekovima “živimo ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima”.

Lider SDA Bakir Izetbegović nagovestio je da Srbe smatra lošim narodom dok je, tokom gostovanja u Dnevniku Federalne televizije, oštro kritikovao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, piše Srpskainfo.

Iako nije izričito rekao da su Srbi loš narod, Izetbegović je izjavio da nije uvjeren u tačnost izreke da “nema loših naroda, već samo loših rukovodstava”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *